Een stadsauto kent vele voordelen. Vooral als je midden in het centrum woont, in de stad werkt of graag in het weekend een dagje wil shoppen in een grote stad is een kleine auto ideaal. Daarnaast hebben de stadsauto’s van nu net zo’n stoer design en veel klasse als de gemiddelde auto. Ontdek de voordelen van de stadsauto’s hieronder.

1 Klein van formaat

Wat er bedoeld wordt met de term ‘stadsauto’ moge duidelijk zijn. We snappen dan ook allemaal dat deze auto’s klein van formaat zijn. Dit is natuurlijk wel een groot voordeel ten opzichte van de grote joekels. Vooral als je door smalle straatjes moet rijden om op jouw plek van bestemming te komen is een kleine auto ideaal. Ook kun je met een kleine stadsauto op iedere plek parkeren waar je maar wilt. Hierdoor zal je ook minder gauw schade maken aan anderen, omdat je jouw auto niet in een klein parkeervakje hoeft te wurmen.

2 Minder wegenbelasting

Als je op het punt staat om een stadsauto te kopen, zijn de maandelijkse kosten erg aantrekkelijk. Zo hoef je minder wegenbelasting te betalen, omdat de wegenbelasting wordt gebaseerd op het gewicht van de auto. Een stadsauto is nou eenmaal een stuk lichter dan een grote auto. Je betaalt dus gemiddeld een stuk minder wegenbelasting als je in het bezit bent van een stadsauto.

3 Goedkopere autoverzekering

Bovendien is jouw autoverzekering goedkoper: dit is gebaseerd op het risico. Het risico om met een stadsauto schade te aan te richten is een stuk kleiner dan wanneer je rijdt in een zware auto. Een zware auto komt nou eenmaal harder aan. Bovendien weten we dat je bij een autoverzekering kunt kiezen tussen WA, WA beperkt casco en WA volledig casco. Bij stadsauto’s is WA volledig casco het voordeligst. De premie wordt namelijk gebaseerd op de cataloguswaarde of de dagwaarde. De kleinere auto’s zijn goedkoper in aanschaf, en dus ook minder duur voor de autoverzekering. Wanneer je geen geschikte autoverzekering kunt vinden, kun je altijd een kijkje nemen op Geennee.nl.

4 Minder brandstof

Stadsauto’s zijn over het algemeen heel zuinig. Zo rijd je met een Toyota Aygo gemiddeld twintig kilometer op maar een liter. De motoren van deze stadsauto’s zijn namelijk zo gemaakt dat deze minder toeren hoeven te maken. Zo hoeft de auto minder hard te werken om door de stad te crossen, en hierdoor bespaar je ook nog een hoop brandstof. Al met al zijn de maandelijkse kosten zoals de Alpina autoverzekering, de wegenbelasting én de brandstof bij elkaar heel laag.

You may also like

Leave a reply