Wanneer je lekker op vakantie gaat met het vliegtuig, is het natuurlijk handig als je je auto ergens kan parkeren. Je hebt namelijk veel zin in de vakantie en je wilt geen last meer hebben van stress of je auto wel veilig geparkeerd is. In België heb je een paar luchthavens waar je met een gerust hart je auto kunt parkeren. Je hebt namelijk veel services op het vliegveld waar je gebruik van kunt maken. Hieronder lees je waar je gebruik van kunt maken met betrekking tot het parkeren op Belgische luchthavens, zo kun je zonder gedoe je auto achterlaten op het vliegveld.

Shuttleservice

De meeste luchthavens in België maken gebruik van een shuttleservice. Je kunt dan je auto parkeren op een veilige manier. Je auto wordt namelijk de hele dag door bewaakt door meerdere camera’s. Verder staat er elke nacht een bewaker paraat om je auto in de gaten te houden. Zo heb je volle garantie dat je je auto na de leuke vakantie weer terug krijgt. Op die manier kun je veilig parkeren luchthaven Charleroi, je betaalt dan verschillend per seizoen voor een bewaakte auto. De parkeerplaats ligt ongeveer op vijf minuten afstand van het vliegveld. Je kunt gemakkelijk vanaf de parkeerplaats naar het vliegveld door een shuttlebus. Wel is het belangrijk om eerst te reserveren voordat je gebruik kunt maken van de parkeerplaats.

Parkeren met valet parkeren

Op veel luchthavens wordt ook gebruik gemaakt van het concept valet parkeren. Dit houdt in dat je zelf naar de vertrekhal van de luchthaven kunt rijden en daar je sleutel kunt afgeven aan het parkeerbedrijf. Een medewerker van het desbetreffende bedrijf zorgt ervoor dat jouw auto op de parkeerplaats belandt. Je kunt dus kiezen voor valet parkeren luchthaven Zaventem. Hierdoor hoef je niet zelf te parkeren en wordt er ook goed op je auto gelet. Het kost in Zaventem 84 euro voor acht dagen, in het hoogseizoen kunnen de prijzen anders zijn. Je kunt dan je auto te allen tijde afstaan aan het bedrijf. Het maakt dus niet uit hoelaat je op de luchthaven bent, je kunt namelijk altijd gebruik maken van de handige service.

Parking Express

Naast dat je zelf de auto mee kunt nemen naar de luchthaven kun je er ook voor kiezen dat iemand jullie afzet. Het scheelt namelijk een stuk meer in de kosten en je hoeft ook nog niet eens zo ver te lopen. Wanneer je gebruik wil maken van de Parking Express kost dat maar twee euro. Je mag maximaal een half uur geparkeerd zijn op de parkeerplaats en daarna moet diegene de parkeerplaats weer verlaten. Dit is een eenvoudige manier om op de luchthaven te komen en bovendien ben je al in de buurt van de terminal. In België heb je veel luchthavens die van de Parking Express gebruik maken, het is namelijk een handige manier om iemand af te zetten op het vliegveld.

Reservation Zone

Bij de meeste luchthavens in België heb je ook een ‘Reservation Zone’, oftewel een reserveringszone. Dit houdt in dat je van tevoren een parkeerplekje kunt reserveren om daar je auto neer te zetten. Zo weet je zeker dat je een plekje hebt bij het vliegveld voordat je vertrekt. Wel moet je er rekening mee houden dat er een plekje voor je wordt vrijgehouden en dat je dus ook wordt verwacht. Je kunt wel voor de zekerheid een annuleringsverzekering afsluiten zodat je op elk moment nog je reservering kunt stopzetten. Bij een reserveringszone betaal je per dag, ook al sta je er maar een halve dag. Houd daar dus wel rekening mee.

Pcard+

Wanneer je thuis een Pcard+ hebt liggen is het ideaal om die mee te nemen. Je kunt namelijk het eerste halfuur gratis parkeren, daarna parkeer je met korting op de luchthaven. Niet alleen op de luchthavens kun je deze kaart gebruiken, ook op 71 andere interparkings in België kun je deze handige kaart gebruiken. Je kunt de Pcard+ gratis krijgen, je moet er online eentje aanschaffen. Je kaart is gekoppeld aan je betaalpas, zo wordt er dus geld afgeschreven en kun je ongestoord parkeren op de luchthavens in België.

Park, sleep & fly

Deze handige optie, park, sleep & fly, kun je bij bijna elke luchthaven in België gebruiken. Het concept bestaat uit een parkeerplek, met een overnachting bij een hotel in de buurt en vanuit daar kun je worden opgehaald met de shuttlebus en naar het vliegveld worden gebracht. Je kunt het beste deze optie gebruiken in het weekend aangezien het dan het goedkoopst is. Dit is omdat er meestal zakenmensen gebruik maken van deze optie. Het is heel fijn aangezien je je auto gemakkelijk bij het hotel neer mag zetten en je daar ook mag overnachten voor een bepaalde prijs. Ideaal dus!

You may also like

Leave a reply