Luxury & Lifestyle

Lekker naar buiten gaan tijdens slecht weer is gezond

De meeste mensen gruwelen ervan om tijdens een regen- of hagelbui naar buiten te gaan. Koud, nat en verwaaid zijn geen goede ingrediënten voor een goed humeur. Lekker binnen blijven bij de warme kachel en alleen naar buiten gaan wanneer het echt niet anders kan. Toch blijkt uit diverse onderzoeken dat juist dit type weer erg gezond is voor de mens. Ook al regent het pijpenstelen, we geven je hier een aantal redenen waarom je juist dan even naar buiten moet gaan.

Genieten van de natuur

Na een warme en droge periode is het voor de natuur goed dat er neerslag valt. Juist dat zijn de momenten lekker naar buiten te gaan. Iedereen kent wel die heerlijke geur die de natuur verspreidt wanneer het regent. En dan is er niets lekkerder om langs de weilanden of door het bos te lopen. Deze geur zorgt ervoor dat je kalmeert en ontspant. En wanneer je tijdens de wandeling goed kijkt naar de bloemen en de bomen zul je zien dat deze zich zienderogen tegoed doen aan de neerslag. Bij het zien van zoveel moois word je op slag gelukkig, ook al raak je helemaal doorweekt. Eénmaal thuis even een lekkere douche, droge kleren aan en je voelt je weer als herboren.

Goed voor de lijn

Ja, je leest het goed: naar buiten gaan tijdens de regen is goed voor de lijn. Dit heeft alles te maken met de temperatuur. Door de regen daalt deze waardoor je lichaam harder moet werken om warm te blijven. Dit kost energie waardoor je dus calorieën verbrandt. Dus stap op de fiets of ga een rondje hardlopen tijdens een regenbui. Goed voor de conditie én voor de lijn. Een bijkomend voordeel is dat anderen niet zo gauw tijdens de regen naar buiten gaan. Dus is het lekker rustig op het strand, in het park of het bos.

Bescherming tegen weer en wind

Natuurlijk wil je wel enigszins beschermd worden tegen de regen. Neem dus een paraplu mee wanneer je gaat wandelen. Zo word je niet nat en blijven je haren in fatsoen. Heb je een bedrijf en gun je anderen ook zo’n regenbeschermer? Laat dan paraplus bedrukken en geef deze weg als relatiegeschenk. Zitten je relaties veel op de fiets? Dan kun je ponchos bedrukken met de naam van je onderneming. Lekker opvallend en een goede bescherming tegen weer en wind.

Schonere lucht met een hoog zuurstofgehalte

Wanneer je last van hooikoorts hebt nemen de bijbehorende klachten tijdens een bui af. De regen spoelt namelijk de pollen uit de lucht. Daarnaast daalt de luchtdruk waardoor er tijdelijk meer zuurstofgehalte in de lucht zit. Last but not least verdwijnen ook alle stofjes waardoor de lucht lekker schoon wordt. Dus trek je regenlaarzen aan en ga lekker naar buiten tijdens een regenbui. Niet alleen krijgt de natuur een extra schoonmaakbeurt, ook jouw zorgen worden letterlijk weggespoeld. Neerslag is gezond voor body en mind!

You may also like

Leave a reply