Tips & Tricks

Thuis probleemloos kunnen internetten en bellen met deze tips

In meerdere situaties kan het handig zijn om een nieuw internet- of mobielabonnement af te sluiten. Wellicht ga je wel verhuizen, of wil je op de vaste lasten besparen. Welke situatie ook op jou van toepassing is: probleemloos kunnen internetten en bellen is natuurlijk wel handig. Waar je precies op kunt letten, zetten we hieronder voor je op een rij.

Sluit een geschikt internetabonnement af

Vrijwel niemand kan meer zonder het internet. We werken via het internet, hebben contact met elkaar via internet en streamen door middel van het internet. We begrijpen dan ook goed dat jij op zoek bent naar een internet abonnement dat past bij jouw wensen, maar waar je natuurlijk ook niet te veel voor hoeft te betalen. Je kunt hiervoor een vergelijkingssite benaderen en hier jouw vergelijking starten.

Let op internetsnelheid en internetverbinding

Let bij het vergelijken van een internetabonnement onder andere op zaken zoals de internetsnelheid en de internetverbinding. De internetsnelheid is afhankelijk van jouw internetgebruik en met hoeveel mensen je in huis woont. Met internetverbinding bedoelen we of je internet krijgt via de kabel, DSL of glasvezel. In de meeste delen van Nederland is glasvezel aangesloten, maar het is belangrijk om dit zeker te weten voordat je een internetabonnement afsluit.

Internetabonnement uitbreiden met tv en bellen: wel of niet?

Tijdens het vergelijken van een internetabonnement kun je er ook voor kiezen om meteen een pakket te kiezen waarbij je ook tv kunt kijken en kunt bellen. Zo’n pakket wordt ook wel een alles-in-een-pakket genoemd. Vraag jezelf af of jij hier daadwerkelijk belang bij hebt én of het goedkoper is in jouw situatie. Wellicht kijk je helemaal geen televisie meer; in dat geval is het onnodig om ook een abonnement voor de tv af te sluiten.

Bellen met de vaste telefoon of smartphone

Het kan ook zijn dat jij geen gebruik meer maakt van de vaste telefoon, maar voornamelijk belt met jouw smartphone. Kies dan niet voor een alles-in-een-pakket waarbij je kunt bellen met de vaste lijn; het is natuurlijk zonde dat je ergens voor betaalt, waar je eigenlijk geen gebruik van maakt. In dat geval kan het een oplossing zijn om te kiezen voor een mobiel abonnement waarbij je gebruik kunt maken van een bepaald aantal belminuten, zoals een sim-onlyabonnement. Een sim-onlyabonnement is een abonnement zonder toestel, waarbij je alleen maandelijks betaalt voor belminuten, sms’jes en data. Een abonnement met simonly vergelijk je al heel eenvoudig.

You may also like

Leave a reply