Luxury & LifestyleTips & Tricks

Volkswagen Polo vs. Volkswagen Golf: wat is het verschil?

De Volkswagen Polo en Golf hebben veel van elkaar weg. Dit maakt het moeilijk voor mensen om een keuze te maken tussen die twee. Toch hebben de twee auto’s ook behoorlijk wat verschillen op het gebied van uitrusting, uitstoot en snelheid. Hieronder bespreken wij de verschillen tussen de Volkswagen Golf en de Volkswagen Polo.

Volkswagen Polo

Tot op heden is de Polo nog steeds een van de populairste auto’s, vooral bij vrouwen tussen de 25 en 45 jaar. De Polo lijkt een mini-versie van de Golf, maar het nieuwste model van de Polo is inmiddels al even groot als het vierde model van de Golf. Ook de binnenkant heeft een luxe uitstraling, met veel technologische snufjes en de auto heeft een boel rijhulpsystemen. Financial lease een Volkswagen Polo en je bent de trotse eigenaar van deze fijne bolide.

Volkswagen Golf

Inmiddels is het achtste model van de Volkswagen Golf uitgebracht op de markt. Dit model kenmerkt zich door zijn rustige wegligging en uitstekende rijgedrag. Bovendien heeft de Golf een superzuinige motor. Ook al is deze zo zuinig, je zult verstelt staan over zijn sterkte. Bovendien is de Golf, net als de Polo, voorzien van de vele technische snufjes. Vooral door zijn gebruiksvriendelijkheid en ergonomische zitposities zul jij met trots in de Golf over de Nederlandse wegen rijden. De Volkswagen Golf financial lease je al vanaf 127 euro per maand met een bouwjaar van 2014. 

Verschillen

De Volkswagen Golf is een stukje duurder dan de Volkswagen Polo. Dit komt omdat de Golf meer pk’s heeft – 110, terwijl de Polo er 95 heeft. Ook heeft de Golf een grotere tankinhoud en beschikt deze auto over een grotere kofferruimte. Daarnaast is de Golf een tikkeltje zuiniger dan de Polo: de Golf verbruikt 5,3 liter benzine op 100 kilometer, terwijl de Polo 5,5 liter benzine verbruikt op 100 kilometer. Ook is de Golf ietsjes groter qua formaat en beschikt over meer ruimte in de auto. 

De beste keuze

Al met al is het onmogelijk om de verkeerde keuze te maken tussen een Polo en een Golf. De twee auto’s zullen jou gegarandeerd veel rijplezier bieden. Het is afhankelijk waar je de auto voor gaat gebruiken en hoeveel geld je ervoor over hebt als je ‘m gaat aanschaffen of een contract afsluit voor financial lease. Wanneer je vaak alleen rijdt en meestal te vinden bent in de steden, is het aan te raden om een Polo te kiezen dankzij zijn kleinere formaat. Wanneer je vaak met jouw gezin onderweg bent met veel bagage, kun je overwegen om de Golf te kiezen.

You may also like

Leave a reply